Reconditionare fotografii vechi

Reconditionare fotografii vechi

Reconditionare fotografii vechi 150 150 FotoFixer

Reconditionare fotografii vechi

constă într-o serie de operațiuni de editare foto care au un scop cât se poate de nobil: recuperarea unei amintiri. Ce poate fi mai frumos decât să redai cuiva o amintire frumoasă? Poate că sună cam prețios, dar exact asta înseamnă reconditionare fotografii vechi: amintiri salvate. Nu de puține ori, clienții se emoționează foarte tare atunci când primesc de la FotoFixer fotografia reconditionată, mai ales dacă au ales și colorizare. Fotografia parcă ”este readusă la viață”, este reacția cea mai des întâlnită la clienții FotoFixer!

Iată un exemplu de fotografie reconditionată care a emoționat sincer clientul.

reconditionare fotografii colorizare colorare poze nunta poze vechi vertical - Reconditionare fotografii vechi - FotoFixer

Ce ar trebui să știi despre reconditionare fotografii vechi, înainte să vedem câteva exemple de poze reconditionate:

  1. Aproape orice poză se pretează la reconditionare fotografii vechi, oricât de deteriorată ar fi. Doar să nu lipsească din bucăți mari din poză.
  2. Fotografia care va fi reconditionată este cea pe care o trimiți pe e-mail, nu cea fizică, de acasă! FotoFixer nu știe cum arată cea de acasă, știe doar ce primește pe mail și pe ea lucrează.
  3. Fotografia trebuie scanată la maximum de DPI, preferabil la peste 600 DPI, dar nu mai puțin de 300 DPI. Dacă nu știi ce înseamnă asta, nu-ți face griji. Doar spune-i persoanei care face scanarea că ai nevoie de minimum 600 DPI. De reținut că la o scanare nu e relavantă rezoluția, numărul de megapixeli sau alte caracteristici ale scannerului, ci doar DPI, adică Dots Per Inch.
  4. Unele fotografii se pretează la colorare, altele, nu. Concret poți afla doar după ce trimiți pozele pentru evaluare, prin e-mail, la fotofixer.ro@gmail.com, sau prin WhatsApp, la numărul 073 66 81 555.

Exemple reconditionare fotografii vechi

Lucrări ușoare

Această fotografie a fost curățată de pete și zgârieturi, reglaj culori. Această fotografie, primită la 72 DPI (calitate web, nu print), nu s-ar fi pretat la colorizare. Și nici la print, că ar fi ieșit ceva de genul 2 x 3 cm.

fotografie grup restarurare poze vechi reparare fotofixer - Reconditionare fotografii vechi - FotoFixer

 

Un alt exemplu de reconditionare fotografii vechi de dificultate mică. Fotografiată cu telefonul mobil, a avut nevoie de îndreptare, reparare zgârieturi și reglaj de culori. A fost păstrată o parte din tenta galben-roșiatică (sepia), pentru un aspect mai autentic.

 

recondi  ionare poze vechi familie peste 100 de ani vechime restaurare FotoFixer - Reconditionare fotografii vechi - FotoFixer

 

Reconditionare fotografii vechi

și colorizare, pe imagini de rezoluții mici

Schimbările devin și mai dramatice atunci când adaugi culoare după o reconditionare foto. Iată, mai jos, un exemplu de reconditionare: o fotografie veche de 100 de ani, reconditionată și doar semi-colorizată (culori nesaturate), pentru a nu forța aspectul.

recondi  ionare fotografii mama   i fiica colorizare fotografii vechi - Reconditionare fotografii vechi - FotoFixer

Alt exemplu de reconditionare fotografii vechi, tot la rezoluție mică.

restaurare colorizare fotografii vechi familie din 1934 - Reconditionare fotografii vechi - FotoFixer

Reconditionare fotografii vechi, rezoluții mari

Sunt lucrări complexe de reconditionare fotografii vechi, fotografii editate pentru print (au minimum 300 DPI):

fotofixer restaurare color fotografie eleva - Reconditionare fotografii vechi - FotoFixer

Reconditionare fotografii vechi, alt exemplu de lucrare complexă:

Restaurare   i colorizare fotografie veche bebe vertical fotofixer - Reconditionare fotografii vechi - FotoFixer

 

Pentru portofoliu cu lucrări de reconditionare fotografii vechi, mergi la pagina dedicată. Pentru o ofertă de preț, mergi la pagina de contact.

FotoFixer are și pagină de Facebook. Și cont de Instagram. Postăm regulat exemple de reconditionare poze vechi, așa că ai ocazia să dai un like, un follow sau un share. Pentru care FotoFixer îți mulțumește de pe-acum!

Lasă un comentariu