Colorare fotografii vechi

Colorare fotografii vechi

Colorare fotografii vechi 150 150 FotoFixer

Colorare fotografii

sau colorizare foto, cum mai este numit procesul de colorare poze, este una dintre cele mai delicate intervenții ce țin de editare foto. Adăugarea culorii este o treabă cât se poate de complexă și necesită ochi, talent, răbdare și foarte, foarte multe cunoștințe tehnice. Abia după aceea intervine și experiența.

 

reconditionare fotografii colorizare colorare poze nunta poze vechi vertical - Colorare fotografii vechi - FotoFixer

Din păcate, serviciile de colorare fotografii disponibile în România sunt rareori de bună calitate. O simplă căutare pe Google după ”colorare fotografii” sau ”colorare poze” îți vor umple ecranul cu tot felul de experimente nereușite, făcute cam pe același model. 

Ce e deranjant la o fotografie prost colorizată:

Pe toată poza găsești doar trei sau patru culori: pielea e toată galbenă, haina e toată roșie sau verde, cămașa e același roz, cerul e albastru. Parcă ar fi poze colorate de un copil preșcolar cu un set de carioci fosforescente! Nu avem drepturi de autor să postăm aici astfel de poze, dar iată un link către un astfel de anunț de mică publicitate.

colorare fotografii vechi compara  ie colorizare poze vechi - Colorare fotografii vechi - FotoFixer

 

Într-un fel, aceste eșecuri de colorare fotografii sunt de înțeles: o colorizare e o treabă foarte complicată. FotoFixer primește deseori la reparat fotografii care au încăput deja pe mâna unor astfel de… amatori, să nu amintim de impostură. O fotografie color are cel puțin câteva zeci de culori, o mulțime de reflexii și de lumini. Există artiști în colorare fotografii care au lucrat și o lună de zile la o singură fotografie. Da, atât de complicat este!

orice fotografie alb-negru se pretează pentru colorare fotografii?

Nu chiar. Pentru ca o colorare poze să aibă rezultate satisfăcătoare, trebuie ca imaginea să aibă ceva calitate. Nu doar să se fi păstrat bine poza originală, ci să fi fost făcută de un fotograf priceput. Imaginile acelea impresionate pe care le găsește Google atunci când cauți colorare poze sau colorare fotografii sunt colorizări de fotografii alb-negru de rezoluție mare, făcute de fotografi profesioniști.

Asta nu înseamnă că unele poze nu pot fi colorate! Orice poză, oricât de grav deteriorată ar fi, odată scanată poate fi folosită pentru colorare poze, numai că rezultatul o să fie ceva mai modest. Unul dintre trucurile folosite de FotoFixer este că la pozele de rezoluție mică pune culori semi-saturate, pentru ca imaginea să nu arate prea artificial. Iată câteva exemple de fotografii de rezoluție mică înainte și după colorizare foto.

 

recondi  ionare fotografii mama   i fiica colorizare fotografii vechi - Colorare fotografii vechi - FotoFixer

Serviciile FotoFixer de colorare poze sunt, de obicei, la pachet cu cele de restaurare foto. Câteva lucrări de colorare fotografii se găsesc aici, în portofoliu.

Pentru a cere o cotație de preț pentru colorare poze, contactează FotoFixer din pagina de contact.

Lasă un comentariu