Fotografii funerare, fotoceramica

Fotografii funerare, fotoceramica

Fotografii funerare, fotoceramica 150 150 FotoFixer

Fotografii funerare, fotoceramica (poza cruce)

Fotografia funerară imprimată prin tehnologia fotoceramica, sau, popular, poza cruce, este una dintre cele mai importante imagini pe care le poți întâlni vreodată. Și chiar nu e nicio exagerare aici! Aceste fotografii funerare au sarcina de a rezuma, într-un mic portret, o viață de om! Nici mai mult, nici mai puțin: O VIAȚĂ DE OM.

prelucrare poza cruce fotoceramica funerara - Fotografii funerare, fotoceramica - FotoFixer

O fotografie funerara este imaginea publică a unui om care nu mai este printre noi. Este portretul pe care îl văd cei dragi atunci când vin să se reculeagă la mormântul său. Este felul cum îl cunosc străinii care sunt doar în trecere pe acolo. Este chipul pe care îl recunosc rudele atunci când caută mormântul prin labirintul cimitirului cu alei înguste și întortocheate. Fotografia funerară este, clar, o fotografie super-importantă, și merită să fie tratată cu atenție și profesionalism. Și cu mult bun gust!

Ce face FotoFixer pentru aceste fotografii funerare

FotoFixer se ocupă cu ce știe să facă mai bine: partea de prelucrare de imagine. Pentru partea de imprimare a pozei, apelați la atelierele specializate în fotoceramica, dar mergeți acolo cu fotografia gata pregătită!

Acum, știm că unele ateliere de fotoceramica se oferă să facă și prelucrare fotografie funerară (prelucrare poza cruce), dar editarea foto nu este principalul lor domeniu de activitate. Treaba unui atelier de fotoceramica este să imprime fotografia pe ceramică, și asta le iese foarte bine. Partea de prelucrare a fotografiei este însă cu totul altceva, iar aici intervine FotoFixer, cu servicii profesioniste de prelucrare fotografii funerare (vezi aici lista completă de servicii FotoFixer).

fotoceramica fotografie funerara poza cruce 1 - Fotografii funerare, fotoceramica - FotoFixer

Concret, FotoFixer se va ocupa de:
  • restaurare fotografii
  • colorare
  • decupare și alăturare de personaje
  • Schimbare de vestimentație
  • Schimbare fundal
cât costă?

Orientativ, de obicei e vorba de câteva zeci de lei pentru o fotografie funerara, dar poate depăși o sută de lei.

Cum funcționează serviciile FotoFixer pentru fotografii funerare?
  1. Trimiți fotografia (sau fotografiile) în format digital prin intermediul formularului de contact. Pentru asta, va fi nevoie ca fotografiile să fie scanate la 1200 DPI, la un centru ce copiere (xerox). Există și varianta expediere prin curier, e ceva mai complicată (tur-retur), durează mai mult și costă ceva mai mult.
  2. FotoFixer te contactează prin e-mail sau WhatsApp și îți spune ce se poate face, cât durează și cât costă.
  3. Când poza funerara este gata, FotoFixer îți trimite un preview cu imaginea peste care este suprapus logo-ul FotoFixer. Nu plătești nimic până nu ești mulțumit de poză.
  4. Dacă e ok, FotoFixer îți transmite datele pentru plata online, apoi îți trimite poza finală pe e-mail. Fotografia funerara se poate trimite direct atelierului de fotoceramica.

NOTĂ: Există și posibilitatea fotografierii pozelor cu telefonul mobil, dar de cele mai multe ori nu ies mulțumitor. Totuși, aveți aici un ghid pentru scanarea cu telefonul.

fotoceramica fotografie funerara cuplu turisti - Fotografii funerare, fotoceramica - FotoFixer
Se pot restaura fotografii funerare care sunt deja montate pe monument?

Da. În urmă cu ceva decenii, tehnologia fotoceramica nu era așa performantă, iar despre editare foto computerizată sau camere foto digitale nici nu putea fi vorba. Așa că unele fotografii funerare (poze cruce) ar cam trebui înlocuite – iată aici câteva exemple. Ce e de făcut?

Cu un telefon bun (și blițul oprit obligatoriu!) se pot obține copii de calitate după fotografii funerare. Pozează fotografia funerara (poza cruce) și trimite-o prin formularul de contact. Deși ”scanarea cu telefonul” nu este recomandată, pozarea unui monument funerar are un mare avantaj: lumina naturală! Fotoceramica de calitate este în primul rând o imagine bună!

1 comment

Comments are closed.