Retușare fotografii digitale

Exemple de fotografii digitale retușate de FotoFixer
logo alb 800x533 - Retușare fotografii digitale - FotoFixer

Nu e totul pierdut!

Telefoanele inteligente și camerele foto accesibile ne-au transformat pe toți în Homo Fotograficus. Facem anual sute de fotografii, scoatem telefonul aproape din reflex ca să surprindem momentul, dar de multe ori ”nu ne iese”: fotografia e supraexpusă, e contre-jour, blițul a luminat doar planul apropiat șamd. Ei bine, nu e totul pierdut!Prin proceduri de retușare fotografii (retusare poze), FotoFixer aduce pozele cât mai aproape de cum ar fi arătat dacă erau făcute în condiții optime: cu un aparat profesional, cu o lumină bună și cu suficient timp pentru setarea aparatului.

Exemple de retușare fotografii de amator:

Vezi portofoliu de retușare foto și postprocesare AICI și AICI

În ce constau serviciile FotoFixer de

retușare fotografii

Ce anume face fotofixer

Luminează zonele întunecate, corectează încadrarea, mută centrul atenției, evidențiază anumite zone (sau persoane) și estompează altele, corectează erorile de blitz, corectează expunerea contre-jour etc.

Partea frumoasă când e vorba de retușare fotografii sunt surprizele care pot să apară. De exemplu, în cazul unei fotografii de grup făcută noaptea cu blițul, după postprocesare poți descoperi că în spate mai erau încă trei-patru prieteni!

FotoFixer pestera inainte si dupa - Retușare fotografii digitale - FotoFixer

Ce NU face FotoFixer

Nu pune machiaj în Photoshop. De asemenea, nu mărește sâni, nu micșorează burți, nu lungește picioare, nu umflă mușchi. Cel mult, pune un dinte, vindecă un neg, închide un șliț, chestii mărunte.

FotoFixer nu pune fundaluri romantice, inimioare roz, steluțe, îngerași, sclipici și unicorni. Singura excepție ar fi dacă iese un trucaj foarte amuzant, dar pentru asta există secțiunea Trucaje. Aici e vorba de retușare fotografii.

Pentru retușare fotografii, care sunt

Pașii de urmat?

PASUL 1.

Urci fotografiile pe un site de transfer

Înainte de toate, probabil că o să vrei să știi cât costă serviciile FotoFixer de retușare fotografii și postprocesare. Orientativ, prețul variază între 5 lei și 30 de lei de poză, iar comanda minimă e de 100 de lei. Dar, pentru o ofertă concretă, FotoFixer trebuie să vadă imaginile.

Pentru asta, trebuie să urci pozele pe un site de transfer (e.g. filemail.com, transfernow.net) și să trimiți la FotoFixer linkul de download, folosind formularul de contact.

IMPORTANT: Când încarci pozele, folosește opțiunea care generează link, nu pe cea care trimite mail pentru descărcare.

fotofixer trimiti pozele online upload pe internet - Retușare fotografii digitale - FotoFixer

PASUL 2.

Folosești formularul de contact pentru a cere o ofertă

În formularul de contact al site-ului, lași linkul pentru download, datele de contact și dai ceva detalii despre scopul operației de retusare poze: estomparea unui personaj sau a unui obiect, evidențierea altuia etc. Tot în formularul de contact, alegi cum vrei să ții legătura cu FotoFixer: în scris prin WhatsApp sau în scris prin e-mail.

  • De ce doar în scris? Nu, FotoFixer nu este mut, dar încearcă să fie cât mai eficient și să-și folosească timpul pentru prelucrare de imagini. Plus că scrisul rămâne în arhiva discuției, așa că evităm confuziile și neînțelegerile. Convorbirile telefonice sunt doar pentru situații cu totul excepționale.

FotoFixer îți va răspunde cu o ofertă (da, tot în scris), din care afli ce anume se poate face, cât durează și, evident, cât costă.

IMPORTANT: În caz că NU se ajunge la o înțelegere, atunci FotoFixer va șterge în maximum două zile lucrătoare toate fotografiile descărcate (obligație din Termene și Condiții).

fotofixer formular de contact si upload poze online - Retușare fotografii digitale - FotoFixer

PASUL 3.

Faci plata și primești pozele

Dacă oferta FotoFixer te-a convins, vei primi o factură proforma pe care o vei achita prin transfer bancar. Ca timp, orientativ, pentru retușare fotografii vei aștepta una sau două zile lucrătoare.

  • Când plata este făcută, FotoFixer îți trimite fotografiile reparate prin upload, împreună cu factura fiscală. Linkul pentru descărcare îl primești prin e-mail sau prin WhatsApp.
  • După ce descarci fotografiile, trimiți o confirmare de primire. FotoFixer va șterge toate imaginile tale din arhiva sa în termen de șapte zile de la această confirmare.

Asta e tot!

”De ce aș avea încredere să trimit pozele mele unui străin?”

să vedem câteva cazuri de

retușare fotografii

Retușare fotografie de produs comercial

CLIENT: Homo Faber, producător de mobilier personalizat.

SITUAȚIE: Fotografia a fost făcută corect, cu un aparat DSLR, de fotograful profesionist Petruț Călinescu.

PROBLEMA: această fotografie trebuie să promoveze mobilierul magazinului, iar în momentul fotografierii, rafturile erau deja pline cu mărfuri. Obiectele colorate ”furau” toată atenția.

FotoFixer a făcut postprocesare (retușare fotografii) pentru întregul pachet foto (vezi această secțiune din Portofoliul FotoFixer).

Trage de slider slider FF mic - Retușare fotografii digitale - FotoFixer stânga-dreapta pentru a vedea fotografia înainte și după postprocesare (retusare poze). Aici a fost pus în evidență mobilierul.

afi 19 ff before - Retușare fotografii digitale - FotoFixerafi 19 ff after - Retușare fotografii digitale - FotoFixer

Evidențiere de personaj

FOTO 1: Actori de stradă interpretând o scenetă.

Scopul postprocesării (retușare fotografii) a fost să iasă în evidență personajul principal, actrița în rochie roșie.

Fotofixer actori strada inainte si dupa retusare evidentiere personaj - Retușare fotografii digitale - FotoFixer
unele fotografii mai merită o șansă.

Give pics a chance!

ce motive ai să alegi serviciile Fotofixer pentru

retușare fotografii?

1. Ești tratat cu onestitate

FotoFixer își anunță de la început clienții ce se poate face și ce nu, ca să nu lase loc de neînțelegeri și dezamăgiri.

2. Obții maximum dintr-o fotografie.

Oricât de deteriorată ar fi o fotografie, FotoFixer se străduiește să ”scoată tot ce se poate” din ea. Și se pricepe la asta!

3. Pozele vor avea un aspect firesc

Fotografiile prelucrate de FotoFixer au un aspect natural, fără texturi artificiale, fără unghiuri forțate, fără diferențe de culoare și de contrast.

Dar, cel mai bine, vezi

Portofoliul FotoFixer

Dacă imaginile de acolo nu te conving, orice ai citi aici despre retușare fotografii e degeaba!