Decupare fotografii

Decupare fotografii

Decupare fotografii 150 150 FotoFixer

decupare fotografii

tot ce trebuie să știi despre decupare fotografii

În primul rând, este nevoie de un program de editare poze, evident. Dar simplul fapt de a avea instalat un program sau o aplicație de editare poze nu este nici pe departe suficient pentru a face editare poze, incluzând aici operații precum decupare poze (decupare fotografii), retusare sau colorare poze (colorizare). Dacă ar fi așa simplu, FotoFixer nu te-ar mai deranja cu prezența sa online.

Când vine vorba de editare poze, cel mai important este să alegi abordarea corectă, iar asta se stabilește pentru fiecare fotografie în parte. După vreo 15 ani de experiență în poze editate, FotoFixer poate să analizeze o fotografie deteriorată în numai câteva secunde și să aleagă procedurile potrivite.

decupare fundal poze prelucrare fotografii editare foto - Decupare fotografii - FotoFixer

O soluție foarte convenabilă este decuparea, înțelească ca reîncadrare, sau crop-uire a pozelor (în romgleză, după englezescul to crop = a decupa). Înlăturăm ce nu merită recuperat și ne concentrăm pe ceea ce merită efortul de editare poze. Așa scăpăm rapide de elemente nedorite din poză, dar numai dacă ele sunt către exteriorul fotografiei. Sau, cum se întâmplă deseori, când fotografia este prea deteriorată pentru a fi recuperată în întregime.

Să recunoaștem, nu toată suprafața fotografiei este la fel de importantă! La unele detalii se poate renunța relativ ușor, atâta timp cât se păstrează elementele importante din poză: personajele (de cele mai multe ori).

Alteori, într-o editare poze poți avea nevoie de să păstrezi personajele (sau alte elemente) din poză și să schimbi fundalul. De regulă, FotoFixer evită să altereze pozele, însă face excepții în două cazuri: (1) pentru a obține un trucaj amuzant, și (2) când e vorba de o fotografie funerară. Iată un exemplu de trucaj în care s-a folosit decuparea:

gandalf - Decupare fotografii - FotoFixer

În cazul fotografiei funerare, motivul editării este simplu: adesea oamenii nu au o fotografie potrivită pentru monumentul funerar, așa că ea trebuie cumva compusă.

Operația de decupare poze după contur este foarte comună în domeniul editării foto. De fapt, decuparea este esențială pentru obținerea unui trucaj și pentru modificarea compoziției unei imagini. Prin decupare fotografii se pot elimina anumite personaje din poză, se pot adăuga altele sau se poate schimba fundalul. Iată un exemplu de fotografie pentru care s-a făcut mai multe operatii de editare poze: retusare, decupare fotografii și schimbare fundal.

decupare poze schimbare fundal - Decupare fotografii - FotoFixer

 

Așadar, dacă ai ajuns aici căutând decupare poze, trebuie să te hotărăști dacă e vorba doar de decupare fotografii în sensul de tăiere (reîncadrare, crop), sau e vorba de decupare poze după contur. Dacă e vorba doar de reîncadrare, atunci FotoFixer îți recomandă orice software gratuit de editare foto, precum Google Photos (Google) sau aplicația Photos (Apple).

FotoFixer face și unele operații de editare poze gratis pentru fanii paginii noastre de Facebook și pentru membrii grupului Pozele bunicilor noștri.

Dacă e vorba de elemente din imagine care necesită decupare poze și schimbare fundal, atunci probabil că ai nevoie de un profesionist. Ca să nu arate ciopârțit. Orientativ, în majoritatea trucajelor făcute de FotoFixer s-a folosit, printre altele, și operația de decupare poze (decupare fotografii).